U bent hier

Hydrotherapie

Fibromyalgie
Het is belangrijk om, ondanks de pijn, geregeld in beweging te blijven. U moet als het ware een balans zie te vinden tussen wat allemaal nog net kan, dus niet al te veel pijn oplevert, en toch ook geregeld rustig aan blijven doen. Als je éénmaal je eigen balans hebt gevonden zal het dagelijks leven er alleen maar iets makkelijker door worden.

Ontspanning door inspanning
Bent u fibromyalgiepatiënt en bent u op zoek naar een goede manier om te bewegen? ZwemCentrum Kollum biedt Hydrotherapie onder begeleiding van een fysiotherapeut of andere deskundige. Hydrotherapie is een verzamelnaam voor verschillende therapievormen met water, zoalswarme baden, wisseldouches en voet- en handbaden. Het grote voordeel is dat in water door de opwaartse druk uw lichaam minder zwaar aanvoelt. Bewegingen kosten dus minder spierkracht.

Bij Fibromyalgie wordt bewegen in warm water veel toegepast
Onder begeleiding van een fysiotherapeut of andere deskundige worden bewegingsoefeningen gedaan in water van minimaal 32 ˚C.
Er wordt u een programma aangeboden dat op u wordt afgestemd. De oefeningen kunnen tot hoge leeftijd beoefend worden. Uiteraard wordt er rekening gehouden met uw gezondheid, uw fitheid en hoe u zich op dat moment voelt!

Opgave via: https://kollum.easyswimportal.com/dmz/signup/8
of telefonisch 0511-544602

Wanneer? Elke dinsdag 20:00 uur  - 20:30 uur