U bent hier

Zwemonderwijs

Modern en snel leren zwemmen

Ieder kind verdient de vereiste begeleiding om te leren zwemmen. Om hieraan te voldoen werken wij met kleine lesgroepen die nooit groter zijn dan zeven kinderen en een vaste zweminstructeur/trice (zowel bij A als bij B/C) die bij de kinderen in het water staat. Wij vinden het belangrijk om vooraf een intake uit te voeren, waarbij uw kind met een instructeur/trice van ZwemCentrum Kollum in het water gaat. Zo kunnen wij de fysieke en mentale mogelijkheden van uw kind vaststellen en die eventueel combineren met uw wensen. Verder bieden wij de mogelijkheid om één op één les te volgen, één instructeur/trice die alleen uw kind begeleid. Of in een klein groepje van maximaal vier kinderen. Zoals u ziet heeft ZwemCentrum Kollum diverse mogelijkheden ontwikkeld en daardoor is er altijd een methode die aansluit bij uw wensen.

Samen het beste voor u en uw kind.
Ouders en de instructeur/trice staan er samen voor om het kind zo goed mogelijk te begeleiden in de ontwikkeling. Maar in verband met de rust voor kinderen die aan het zwemmen zijn en het op te bouwen vertrouwen tussen de instructeur/trice en het kind, is het wenselijk dat ouders enigszins terughoudend toekijken en zich niet inhoudelijk bezig houden met de lessen en de zwemzaal niet betreden. Desondanks vinden wij een goede communicatie met u heel erg belangrijk. Mocht u tussentijds vragen hebben over de vorderingen van uw kind kunt u die bij de balie stellen. Uw vragen zullen z.s.m. behandeld worden en er zal, indien nodig, na overleg met de instructeur/trice telefonisch contact met u worden opgenomen.

Leerlingvolgsysteem
Aan de hand van het online leerlingvolgsysteem 'zwemscore' houden de instructeurs/trices de vorderingen bij van uw kind. Aangezien geen enkel kind zich geheel gelijkmatig ontwikkelt tijdens de zwemopleiding, kan er onmogelijk iedere zwemles zinvolle informatie worden verstrekt met betrekking tot de vorderingen.
In een doorgaans stijgende lijn zitten goede, minder goede en slechte lessen verwerkt. Kinderen worden voor het diplomazwemmen uiteindelijk alleen beoordeeld over een periode en niet na afloop van één goede les.

Erkend en deskundig.
Het A-B-C zwemsurvival is een modern opleidingstraject met als einddoel het volledig watervrij en zwemveilig maken van de kinderen. ZwemCentrum Kollum is aangesloten bij de stichting ENVOZ en is bevoegd om zwemexamens te organiseren. De A-B-C zwemdiploma's van de ENVOZ zijn internationaal erkend.

ZwemCentrum Kollum staat voor kwaliteit voor uw kind.

  • instructeur/trice altijd in het water.
  • kleine groepjes (max. 7), hierdoor persoonlijke aandacht.
  • zuivering door middel van zoutelektrolyse (80% minder allergiereacties).
  • aanpak op maat voor uw kind.
  • water temperatuur minimaal 32°C.
  • zwemmen en toekijken in een exclusieve ambiance.

Tarieven.
Klik hier voor een overzicht voor onze tarieven.

Inschrijving
U kunt uw zoon/dochter online, telefonisch of persoonlijk aanmelden bij de receptie voor de zwemlessen. Klik hier om uw kind online in te schrijven.